کارگاه آموزشی "راههای مقابله با ناقل مهاجم زیستی" ( پشه آئدس ) و راههای جلوگیری از بروز بیماریهای مرتبط در شرکت آب و فاضلاب استان ایلام برگزار شد
به همت مدیریت دفتر پدافند غیرعامل و HSE و با حضور کارکنان شرکت آب و فاضلاب استان ایلام، کارگاه آموزشی-بهداشتی مبارزه با بیماری تب دنگی و پشه آئدس در محل سالن جلسات شرکت آب و فاضلاب استان ایلام برگزار شد.
در این کارگاه، ابتدا محمدرضایی، قائم مقام شرکت آبفا استان، با ارائه توضیحاتی به اهمیت برگزاری این کارگاه آموزشی در راستای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب دنگی پرداخت.
در ادامه خانم "خورانی"، کارشناس شبکه بهداشت شهرستان ایلام، با تشریح علل و عوامل ابتلا به تب دنگی و الزامات متعاقب جهت کاهش عواقب این بیماری گفت: خاستگاه اصلی زیست پشه آئدس بعنوان عامل بیماری تب دنگی، سرزمین آفریقا می باشد که متاسفانه بواسطه عامل انسانی، تجارت کالا و... به اقصی نقاط جهان سرایت کرده است.
وی افزود: ایده آل ترین مکان برای تخم گذاری، رشد و اثرگذاری پشه آئدس آب های راکد، لاستیکهای فرسوده خودرو رها شده در طبیعت، محل دپوی زباله و اماکن گرم و مرطوب، تاریک و مناطق با آب و هوایی معتدل می باشد.
خورانی تصریح کرد: پشه آئدس و بیماری تب دنگی که ناشی از نیش آن می باشد می تواند به یک اپیدمی مانند کرونا تبدیل شود که عواقب خسارت بار اپیدمی نیز ایجاد اخلال در سیستم بهداشت و درمان کشور و همچنین مشکلات اقتصادی خواهد بود
کارشناس شبکه بهداشت شهرستان ادامه داد: راه های جلوگیری از ابتلا و گسترش بیماری، جلوگیری از جمع شدن آب در یک نقطه، نظافت و استفاده از توری برای پنجره و درب ها، جلوگیری از انباشت زباله و دفع بهداشتی آن ، جمع آوری لاستیک های کهنه و فرسوده و مراقبت های بهداشت محیطی می باشد.
وی یاداور شد: ازعلائم بیماری تب دنگی میتوان به تب، بدن درد، سردرد، درد در ناحیه پشت پِلک، حالت تهوع، دل پیچه و دلدرد و استخوان درد شدید اشاره کرد.
خورانی تاکید کرد: از نکات قابل توجه در مورد عامل انتقال بیماری تب دنگی این است که فعالیت این پشه در طول روز بوده که حتی می تواند منجر به فلج شدن اعضاء بدن فرد مبتلا شود.
وی در پایان ضمن اهتمام به "پیشگیری مقدم بر درمان" بهترین کار را رعایت موارد بهداشت عمومی و محیطی و اطلاع رسانی عمومی دانست